AJFF HALDEN

Stiftet 1938 - Tilsluttet NJFF

Grusen på plass i syverstadløpet og Vollløpet i Iddebekkene

  • PDF

DSC_0023

{jcomments on}Bekkeutvalget hadde i går den 15/3 sin første dugnad for året. Fra tidligere hadde Roger Høvik fraktet ca. 30 t med gytegrus fra Langebrekke grustak til lagringsplassene på Bergsiden og Iddesiden. Ved gårsdagens dugnad ble halvparten av denne grusen plassert ut på strategiske plasser i syverstadløpet.

Planene i år er å restaurere ett nytt strekke på oversiden jernbanebroa + supplere (etterfylle) med mer grus på "flata" nede. Sammen med 3 av utvalgets medlemmer, stilte Morten fresh med traktor. Det var ikke behov for stordugnad for denne jobben, og etter avtale seg imellom, hadde medlemmene og Morten Fresh utført jobben i løpet av 3 timer. Strålende solskinn gjorde jobben mye lettere og nå kan vi bare avnente dugnadene som kommer sen vår/sommer eller når forholdene ligger til rette for det. Denne grusen vil bedre grunnlaget for gytingen høsten 2010. Nå gjennstår plassering av grus på Iddesiden før medlemmene kan konsentrere seg om fisket etter havets sølv våren 2010 Smiler.

 

DSC_0021

DSC_0012


Den 21/3 var det Iddesiden sin tur til å få sin dose grus. Med stor hjelp av Arne og Magnus Hov, fikk vi kjørt og plassert grus på 4 steder langs Vollløpet på iddesiden. Vi tok også vare på noen skuffer med grus her som er tenkt til å supplere i skottene bekken. Det smelter bra rundt om i bekkeløpa i disse dager. Det blir spennende å følge med fremover og se om vi visuelt kan se mere yngel ut av fjorårets dugnader og utlegging av ny gytegrusSmiler

Voll_Iddebekkene_21.03


Sist oppdatert tirsdag 06. april 2010 12:08

You are here Fiske Bekker Grusen på plass i syverstadløpet og Vollløpet i Iddebekkene