AJFF HALDEN

Stiftet 1938 - Tilsluttet NJFF

Dugnadene er i gang...

  • PDF

Bekkeutvalget har så smått kommet i gang med sine dugnader. Fra tidligere har bekkeutvalget fått godkjenning for flere prosjketer av fiskeriforvalter i Østfold Leif R. Karlsen, og det er noen av disse prosjektene som nå er på tapetet.

Lite nedbør og strålende sommer vær har gitt dårlige forhold i flere av gytebekkene i Halden. For noen begynte det virkelig å bli tørt, og i gyteomeråder uten nærhet til dypere kulper, sto mye yngel i faresonen i påvente av sårt tiltrengt regn. Heldigvis kom det til slutt litt regn, noe som også ble startskuddet for dugnader i regi av bekkeutvalget. En mindre demning har blitt fjernet i hjelmungenbekken, det samme har blitt gjort i "rød" bekken, der det i tillegg var mye granbar i bekkeløpet fra en tidligere linjerydding. I vevlenløpet i iddebekkene har vi nå prøvd å gjøre kulpen før gjennomgangen i mur dypere. Vi har også gjort noen andre forbedringer, og vi håper dette skal lette oppgangen for fisken til høsten når gytefisken igjen inntar løpet på vandring fra havet. Artig å se yngel innimellom murens mange sprekker!


I den nærmeste tiden vil voll i iddebekkene bli prioritert. Her skal det legges ut grus på begge sider av veien, og den siste tids nedbør har gitt gode forhold for denne type arbeid.


Første dugnad er førstkommende Torsdag 8/7-2010 Kl. 1000 Vi parkere på høyre side rett etter innkjøringen til solli gravlund.

Eventuelt kan man ringe:

Lars N. 91633316

Pål E. T 99645104

Bilder fra vevlenløpet ved mur

vevlenlpet_iddebekkene_mur1

vevlenlpet_iddebekkene_mur2

{jcomments on}

Sist oppdatert fredag 09. juli 2010 13:36

You are here Fiske Bekker Dugnadene er i gang...